• Viking Sapphire
  Viking Sapphire

  Viking Sapphire onderstel

  € 799,00
 • Schaatsbuizen transport koffer
  Schaatsbuizen transport koffer

  Schaatsbuizen transportkoffer
  De oplossing om de schaatbuizen veilig te vervoeren op reis.
  De buizen passen in deze stevige en veilige koffer zodat er niets mee kan gebeuren.

  € 49,95

Viking Sapphire

Viking Sapphire onderstel

Viking Sapphire

U kunt de Viking Sapphire altijd eerst testen, als u dat wenst, om te ervaren hoe deze buizen schaatsen. Neem daarover contact op om een afspraak te maken.

Het innovatieve Viking Sapphire onderstel is voortgekomen uit een nauwe samenwerking met topsport, bewegingsleer en het
toepassen van innovatieve technologische ontwikkelingen.
Met de specifieke eigenschappen van de buis, de speciale brede beugel, de hoge kwaliteit materialen en geperfectioneerde laser lasmethodiek biedt de Sapphire een sensationeel nieuw Viking gevoel.

De schaats geeft véél druk zonder aan stuurvermogen te verliezen, en wordt ondanks zijn sprint hoogte als heel stabiel ervaren.

 

"Where innovation meets technology"

Met de Sapphire brengt Viking een nieuwe sensatie voor de gevorderde schaatser. De Combinatie van hoogwaardige materialen en innovatieve productie technieken zorgt bij de Sapphire voor verrassende eigenschappen. De revolutionaire gesloten (ovale) vorm van de buis verhoogt de stijfheid in het horizontale vlak met maar liefst 50%, de buis behoudt hiermee van voor tot achter zijn specifieke eigenschappen. Voor de Viking Sapphire is treksterkte staal van 1000N/mm2 gebruikt. Dit staal is vele malen sterker dan alle huidige schaatsen. 

Stay bend technology
Tijdens de specialistische productiewijze is een laserlas methodiek toegepast om staal en buis volledig te sluiten. Hiermee kan corrosie maximaal worden voorkomen en wordt extra bendbaarheid geboden. Een geplaatste bend blijft nog beter staan door de hoge treksterkte van het staal.

High speed stability
De Viking Sapphire heeft een speciaal vervaardigde extra brede voorvoetplaat, welke zorgt voor veel stabiliteit (betere verbinding onderstel-schoen) en direct contact met het ijs. Ook heeft de Viking Sapphire in verhouding tot de Viking Nagano onderstellen een verlengd staal.

Corner Grip
De opbouw, type materialen en afwerking zorgen bij de Viking Sapphire voor veel druk in de bocht en daarmee beter bochtenwerk. De Sapphire is geweldig stuurbaar en door de afronding veilig en geschikt voor gebruik tijdens marathon en Mass start (volgens ISU reglementen).

Revolutionair nieuw Position Securing System
Viking introduceert met de Sapphire een innovatief en geheel nieuw systeem waarbij de positionering van het onderstel ten opzichte van de schoen eenvoudig is vast te zetten, wat (de)monteren erg gemakkelijk maakt. Met de bijgeleverde sleutel kan je de positiemoer tussen en schoen en beugel aanpassen en vastzetten.

Nieuw draaimechanisme
Het draaimechanisme van het onderstel is voorzien van hoge kwaliteit kogellagers. Dit sluit speling en eventuele slijtage uit. De speciale veren met trek oog zijn eenvoudig te wisselen en in drie sterktes beschikbaar.

 

Onderstelspecificaties

Hoogte: 41 mm

Materiaal van de buis: HSS hoge trekstrekte staal

Materiaal van het schaatsstaal: PM / bimetaal 66HRc

Dikte van het schaatsstaal: 1,1 mm

Bevestiging van het schaatsstaal: Laserlassen

Nabewerking: Slijpen, polijsten, naslijpen zijkanten

Maten: 34 t/m 47, 2 schoenmaten per beugel

Veren: Light-medium-strong

Extra: Silencer, Geluidsdemper op nok

 • Paypal
 • Paypal
 • Ideal
© 2012 - 2024 Wielerploegkleding.nl / ROCOsport.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel