• Opruiming

  Point6 Piston Cycling Ultra Light
  Point6 Piston Cycling Ultra Light

  Point6 Piston Cycling Ultra Light
  The Point6 Piston Ultralight Crew Merino Wool engineered for a secure fit and enhanced performance on day trips or long distance tours. Crew style with 7-inch cuff to protect against road or trail…

  € 21,95 € 14,95
 • Opruiming

  Point6 Hiking Tech Ultra Light
  Point6 Hiking Tech Ultra Light

  Point6 Hiking Tech Ultra Light
  FOR THOSE SEEKING NO CUSHIONING UNDER THE FOOT
  and breathability, the hiking tech ultra light crew is an excellent choice. This sock can be used on it's own or as a liner and is perfect for any…

  € 21,95 € 14,95

Point6 Merino Wool socks

Point6 Merino wool Socks

something incredible is afoot!

If you would like to find socks that will keep your feet comfortable, dry and blister-free in every activity you participate in, look no further, Point6 is your solution.

Point6 maakt al zijn sokken van Merinowool. Het Merinoschaap leeft in de Southern Alps in Nieuw Zeeland. In het daar sterk wisselende klimaat moeten de schapen zien te overleven. De complexe merinovezel zorgt ervoor dat de isolatie en ademend vermogen bij elk weertype in balans zijn. Zonder deze vezels zou het merinoschaap in hete zomers doodgaan aan uitputting en doodvriezen in de winter. 

Merinowol heeft dan ook het voordeel dat het de juiste isolatie biedt bij een breed temperatuurbereik : Koel wanneer het warm is en warm wanneer het koel is!

De vezels hebben bovendien een zeer goed vochtregulerend vermogen: de buitenkant is waterafstotend, terwijl de binnenkant juist sterk vochtabsorberend is. Het feit dat de wol 27% van haar eigen gewicht in vocht kan opnemen draagt bij aan de isolerende werking ervan. De vochtregulerende eigenschappen zorgen ervoor dat transpiratievocht direct van het lichaam wordt opgenomen en wordt afgevoerd naar de buitenlucht, zodat voeten en sokken volledig droog blijven. Synthetische materialen doen dit ook, maar merinowol is in staat waterdamp direct af te voeren voordat het kan condenseren en dus klam en vochtig gaat aanvoelen op de huid.

Een ander groot voordeel ten opzichte van kunststof is dat bacteriën maar moeilijk vat krijgen op de merinovezel. De sokken blijven hierdoor langer fris, ook wanneer deze meerdere dagen achtereen gedragen worden.

Point6 was het eerste bedrijf dat gebruik maakte van compact gesponnen merinowol garen. Bij traditioneel gesponnen garen steken de losse eindjes van de vezels uit het garen. Dit rafelige oppervlak zorgt ervoor dat de wol gaat pillen en beschadigd raakt. Compact gesponnen wol heeft een gladder oppervlak waardoor pillen wordt voorkomen en het garen 25% sterker en duurzamer is. Door deze compacte manier van spinnen is het "jeuken" van wol ook weg.

Om het hoogste draagcomfort te kunnen bieden, hebben de sokken van Point6 een anatomische pasvorm en een diepe hielkuip waardoor ze beter om de voet blijven zitten. Een enkelbrace en cross stretch zorgen ervoor dat de sok niet kan afzakken, overigens zonder de bloedcirculatie te hinderen. Op de meest drukgevoelige plekken zit extra demping, een naadloze en gladde teenbox voorkomt iedere vorm van irritatie en ventilatiepanelen bevorderen de luchtcirculatie. Het resultaat is een kick-ass, bas ass sock zoals de makers van Point6 hun sokken graag plachten te noemen.

meer informatie www.point6.com

 • Paypal
 • Paypal
 • Ideal
© 2012 - 2021 Wielerploegkleding.nl / ROCOsport.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel